Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


15. fejezet

2011.04.11


15. rész - Szülinapi meglepi

A következő napon Dóri és Regina az iskolában nem lehettek együtt a szünetekben, ugyanis a 8. a, ahová Dóri jár, az az osztály elment színházba megnézni a Rómeó és Júliát. Regina most egyedül volt és sokat gondolkodott, hogy vajon, mi lehet Mangoval? A rablók elvitték? Ezek a gondolatfoszlányok nem jókor jöttek, ugyanis bioszdoga előtti szünet volt. A dolgozatra készült, de Mango iránti aggódása erős volt. Nem tudta kiverni a fejéből, küszködött és még a tanáruk is rászólt! De azért megírta...vajon hányas lett?

Hanna és Hogó akárhogy is próbálkozott, nem sikerült bejutniuk. Aznap volt a pénzátadás. Lelkesen várták. Elbújtak egy kerítés mögött és onnan kukucskáltak. A lovaspályáról kijött egy lány és a kukába belerakott egy teli bőröndöt. Az lesz az! -gondolta pénzéhesen Hogó. -Gazdagok leszünk! -A fiatal elment, de hátra -hátra kukkantott. Várt ő is. Méghozzá rendőrökkel a lovaspálya irodaháza mögött. Elbújt oda. Hanna és Hugó odament a pénzért, természetesen fekete símaszkban, nehogy felismerjék őket. És most!! A rendőrök előugrottak rejtekhelyükről és futottak a rablók felé. Hanna és Hugó futott, futott és...elfutottak az erdő felé. Elbújtak, a rendőrök meg utánuk. Sajnos nem érték utol őket. De nem adják fel semmiért! A pénzt is magukkal vitték...

Regina mikor hazament senki nem volt otthon. Még étel sem volt.
-Hú! -kiáltotta hirtelen két hang. A lány megijedt és hátra ugrott.
-Jaj! A szívbajt hozzátok rám! -mondta, miután felismerte Dórit és anyukáját.
-Boldog 15. születésnapot! -mondták egyszerre.
-Kösz... -s beleugrott anyja nyakába boldogan. -Hogyhogy? Hát nem felejtetted el?
-Nem! És itt van az ajándékod. -rámutatott egy dobozra. Mi lehet benne? A lány kinyitotta. Boldogan figyelte a kis jószágot, amint körbe -körbe futkos.
-Egy tengerimalac! -ujjongott boldogan. S megcsókolta anyja pirosas arcát. -És köszönöm neked is, Dóri! -és neki is adott egy cuppanós puszit.
-Én adtam az ötletet! És ezt hoztam hozzá. -elővett egy a kis állatnak megfelelő ketrecet benne zuggal, mókuskerékkel.
-Köszi! És hol van Kati?
-Itt! -szólt Gabi és ebben egy időben hangos miákolás volt a válasz az asztal alól.
-De cuki! Masnis Kati! -felvette a vörös cicát és megigazította a rajta lévő kék masnit, ami a nyakába volt kötve. -Pont úgy néz ki, mint két éve. Akkor is kék masni és a 13. szülinapomra kaptam! -megpuszilta macskája arcát és letette a földre.
-Örülsz?
-Persze! ;-)

 
 

 


Utolsó kép


Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>