Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


17. és 18. rész

2011.04.20

17. rész - Az első nap

Reggeli után öltözött Regina és bepakolta a kimaradt cuccokat a táskájába, amit a hegyi kirándulásra visz. Anyukája elkészítette az ebédjét. Majd ott esznek úgy is! -gondolta Gabi.
-Anyu, kész van a kajám? -kérdezte Regina sietve.
-Igen! Gyere, öt perc múlva itt a busz! Siess! -parancsolta az anyja.
-Megyek, megyek! -kiáltotta a lány. Később a ház előtt várta a buszt, ami kiviszi őket a vonat - állomásra. Jött is a hatalmas jármű. Benne az osztálytársai mind, csak ő volt az utolsó. Remélte, Dóri mellett ülhet, mivel az ő osztályuk is jön.
-Szia, Regi! -üdvözölte barátnője.
-Halika! -válaszolta.
-Foglaltam. -s rámutatott a mellette lévő ülésre.
-Kösz. Alig várom! Te?
-Naná! Kint a szabadban hat napig...hm...nem is olyan rossz... -ezután nevetett. Hosszasan ment a busz, sok mező, út mellett. Három óra ülve...nem olyan kényelmes! De a látvány, a kitekintés az ablakon csodálatos természetet mutatott. Mikor a szállásra ertek, meg voltak lepődve, mind, hiszen azt hitték valami lepuccant helyre mennek, de itt állnak egy hatalmas ház előtt. Szép volt. Fehér korlát és ablakkeret. Fa lépcső és ajtó. Romantikus! -gondolta Regina.
-Mit szólsz ehhez, Dóri? -kérdezte barátnőjét.
-Romantikus kis kuckó. Tetszik.
-Szerintem is. De nem kicsi, hanem nagy! -javította ki Mango lovasa.
-Jó - jó, tudod, hogyan gondoltam!
-Na, ja. Gyere, menjünk Kati nénihez. Már várhat minket.
-Jó. -és elfutott az osztálytársai felé. Az első este tábortűz mellett melegedtek békésen és vicceket meséltek egymásnak. Nem szerették a rémtörténeteket. Egyikük sem. A vacsora szalonna, kenyér és mustár volt.
-Ízlik. -jelenti be az egyik fiú.
-Nekem is! -válaszolja Dóri.
-Köszönjük a vacsorát Juli! -mondta a szállodatulajnak Kati néni.
-Semmiség! Nagy öröm volt magukkal étkeznem. -válaszolja a nő.

17. fejezet - Újabb zsarolás

Regináék osztálya reggel hatkor kábultan figyeltek fel a csengőre, amit Kati néni szólaltatott meg. Fáradtan és ásítva kelt ki az ágyából az összes tanuló.
-Ébresztő gyerekek, reggelizünk, és aztán túrára indulunk! Öltözzetek fel kényelmesen! -rikácsolta a nő hangosan. Egy fiú beszólt neki:
-Mért kell ilyen korán felkelni? Sulis napokon nem kell ekkor felkelnem! Én visszafekszem. -s indult is az ágyához. De Kati néni megfogta erősen a felkarját.
-Engedjen el! -szemtelenkedett a suhanc.
-Mégis mit képzelsz, Levente? Nem vagyok én az anyád! Ha ő megengedi, hogy így beszélj vele, akkor az ő baja, de én nem fogom! -és elhurcolta a fürdőszobába. De útközben még odaszólt a lányoknak: -Öltözzetek fel! És nehogy szoknyát kapjatok magatokra meg magassarkút! -ez leginkább Reginának szólt, mivel az ő szokása volt. Azért kisminkelte magát. Gondolta, ez nem árt.
-Hé, Regi! Én kérek egy szempillafestéket és lila körömlakkot! Nem árt, ha az ember lány csinos. Még a hegyekben sem!
-Na, igen. Az ofőnk soha nem szokta sminkelni magát! Szoknyát és magassarkút sem hord. Ő nem igazi nő...
-Ja! -és rákente a fekete festéket a szempillájára. Regina kirúzsozta magát és leindult reggelizni.
-Sziasztok! Kellemesen aludtatok? -szólt a szállodatulaj, vagyis Evelin néni. -Elnézést a korán kelésért, de ilyenkor lehet az őzeket legjobban megfigyelni, és a biológiatanárotok erről akar íratni veletek házi dolgozatot! -miután befejezte az összes diák kivonult az erőbe kamerákkal, jegyzetfüzetekkel és tollakkal. Regina és Dóri gusztustalannak látták a nyúlürüléket, ami félig behálózta az ösvényt, amin mentek.

Mango díjlovagló száma tízkor kezdődik. A barna istállónak minden egyes zeg-zugában álla egy őr, ezzel védve a lovakat a nem kívánt látogatóktól. Egy levéldarab van odaragasztva a lovaspálya irodájának ajtajára. Ez ez áll rajta:

Ismét egy zsaroló levél! Borzasztó! Visszaengedik még valaha Kristályt és Rihannát?

 
 

 


Utolsó kép


Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>