Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bíbortűz levelei

2011.03.12

Kérj segítséget tőlem!

Kép

Tedd fel kérdéseidet pl. a lovakról vagy más dolgokról! Válaszolni fogok!

 

 
 
 
Válaszaim:

Kedves Lola!
Sok oka lehet, hogy mindig ugyanott bakol. Lehet, hogy ott van valamilyen tárgy, amitől fél. Meg kell neki mutatni, hogy nem kell a sarokban félni és bakolni. Igaz, a lovak akkor szoktak ugrani, amikor boldogok, de néha, attól is, hogy sok energiája van. Lehet, hogy ez egy szokás. Futószárazd előtte, lehet, az hatni fog! Ha nem, írj és segítek!

Szia, Szofi!
Nagyszerű, hogy lesz egy saját lovad. Nos, ha kezdő lovas vagy, mindenképpen egy idősebb lovat, olyan 12-18 éves pacit keress. Interneten ne nagyon keresgélj, mert már találkoztam olyanokkal, akik becsaptak, mert nem is volt semmiféle ló! Lovasmagazinokban a legjobb! Vegyél Lovas Nemzetet és Pegazust, s olvass belőle! Az ilyen újságok nem csak segítenek lovat találni, de egyéb hirdetéseket is találsz benne!
Ha már eléggé tapasztalt vagy, jöhet egy fiatalabb ló, úgy 8-12 év körüli! Keress lovas újságokban, ahogy előbb írtam! A következő lépést megtalálod az oldalon! Sok sikert, Szofikám!

Pirike!
A barátnőd veszélyben van. Nem akarlak megijeszteni, de...nagy veszélynek van kitéve, ha cigizik. Beszélj vele, hogy nem bírod elviselni a cigit. Komoly és határozott legyél! Menni fog! Beszélj róla a barátnőd szüleinek, hogy tudják: a lányuk az egyik legveszélyesebb droghoz vonzódik. A lánykának segíts leszokni, vigyék el az ősei orvoshoz! FONTOS EZ! És veszélyes!
T!PP: ha rágózik cigi helyett, lassan elfelejti a vágyát utána, és leszokik! Hajrá! Sikerülni fog! Még írj, ha probléma van, tudod: mindig minden körülmények között segítek! ;-)
Halika! :)

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Record blood load (hypertension)

(AJuptJeapy, 2018.10.12 00:38)

Torsion bras de quelqu'un est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang par vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/acheter-tadalafil-100mg-dosage/

Blood pressure: What is normal

(AJuptJeapy, 2018.09.27 15:37)

Poids est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre coeur bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/acheter-cialis-pas-cher-en-france/

How To Prevent Prostate Problems And Diseases?

(AlbertGox, 2018.07.21 16:11)

The prostate gland is a vital part of a male's reproductive system. It secretes fluids that assisted in the transportation and activation of sperm. The prostate is found just before the rectum, below the bladder and around the urethra. When there is prostate problem, it is usually really miserable and inconvenient for your patient as his urinary system is directly affected.

The common prostate health issues are prostate infection, enlarged prostate and prostate cancer.Prostate infection, also known as prostatitis, is regarded as the common prostate-related condition in men younger than 55 years of age. Infections of the prostate are classified into four types - acute bacterial prostatitis, chronic bacterial prostatitis, chronic abacterial prostatitis and prosttodynia.

Acute bacterial prostatitis could be the least common of types of prostate infection. It is a result of bacteria based in the large intestines or urinary tract. Patients can experience fever, chills, body aches, back pains and urination problems. This condition is treated by using antibiotics or non-steroid anti-inflammatory drugs (NSAIDs) to ease the swelling.

Chronic bacterial prostatitis is really a condition of the particular defect within the gland along with the persistence presence of bacteria in the urinary tract. It can be due to trauma for the urinary tract or by infections via other regions of the body. A patient may go through testicular pain, back pains and urination problems. Although it is uncommon, it may be treated by removal with the prostate defect accompanied by making use antibiotics and NSAIDs to help remedy the inflammation.

Non-bacterial prostatitis accounts for approximately 90% of prostatitis cases; however, researchers have not yet to establish the causes of these conditions. Some researchers believe chronic non-bacterial prostatitis occur because of unknown infectious agents while other believe that intensive exercise and lifting can cause these infections.

Maintaining a Healthy Prostate

To prevent prostate diseases, an effective weight loss program is important. These are some from the things you can do to keep your prostate healthy.

1. Drink sufficient water. Proper hydration is important for general health and this will also keep the urinary track clean.

2. Some studies suggest that a few ejaculations a week will prevent cancer of prostate.

3. Eat steak sparingly. It has been shown that consuming over four meals of beef per week will increase the probability of prostate diseases and cancer.

4. Maintain a suitable diet with cereals, vegetable and fruits to make certain sufficient intake of nutrients required for prostate health.

The most significant measure to take to be sure a proper prostate is always to go for regular prostate health screening. If you are forty yrs . old and above, you should select prostate examination at least one time a year.

Nem tudom...

(Pirike, 2011.03.28 15:52)

Van egy lány az osztályban. Történetesen a legjobb havernőm! Cigizik 13 évesen. Borzalmas! Cigiszagú haj, póló, farmer, és a lehelete is az! Inkább otthon nyomom az ágyam, mint hogy vele legyek! Inkább telefonon trécselünk. Igazán kedves csajszi, de a cigi...le akar róla szokni, de nem tud. Nem mertem elmondani neki, miért nincs időm egy találkára vele...S.O.S.!

Re: Nem tudom...

(Bíbirtűz, 2013.11.12 15:38)

Szia! :) Nincs időd rá?! Ez nem jó jel... Valóban megingott a kapcsolatotok. A barátoknál, családnál nincs jobb,fontosabb dolog az életben!! Segíts neki leszokni, a dohány és a drogok, az alkohol halált okozhatnak!!! Igaz, egyszer eljön az a pillanat, amikor már a mennyben leszünk, de ez lehet kellemes is! Egy ilyen boralommal azonban nem igen.. Érdemes szólni a szüleinek, szüleiteknek!! Orvos segítsége is lehet ,hogy szükséges lesz. Tarts ki mellette, hisz a barátod!! Számít rád..s el ne feledd, ha egyszer te leszel bajban őrá számíthatsz. A mondás is úgy tartja, nem? Jó tett helyébe jót várj! Ne adjátok fel, sok sikert! :)

Ui.: Mindenképp beszélj vele arról, mennyire zavar ez téged. Próbálj finoman, de érthetően fogalmazni! Ha összefogtok a dohány és egyéb borzalmak ellen, győzhettek! ;)

az álmom

(Viktória, 2013.11.11 16:58)

szia ... Viki vagyok ... az az álmom hogy egyszer egy lovardát fogok vezetni ... de apukám szerint mondjak le az álmaimról, mert úgyse sikerül ... szerinted is ezt tegyem ? én nagyon szeretem a lovakat ... és minden álmom ez a lovarda :( ... nem tudom mit tegyek ... reménykedjek, vagy dobjam el az álmom :(

Re: az álmom

(Bíbortűz, 2013.11.12 15:31)

Szia! :) Szerintem ne add fel az álmodat! Ugyanis: kis dolgokat lehet álmodni, de csak nagyokat érdemes! ;) Soha ne add fel azt , amit egyszer elkezdtél, csak ha valami nyomós okod van rá. A pénz.. az bizony kell a mai világban. :( De ez álmok, a szeretet, akarat, kitartás nem! :) Lovardát elkezdeni nagyon nehéz, de minden 'nagy' egyszer volt kezdő is. Remélem, segítettem abban, hogy higgy és hogy még segíthetek! Pozitívan lásd a világot! :) Egy lovarda elkezdéséhez elengedhetetlen, hogy szakmabeli légy, de érdemes vizsgát tenni! A tapasztalat, a pénz, esetleg egy második állás, ha nem úgy alakulna, ja, és lovak! :) Ha ez megvan, s ha a lovaknak is megfelelő a helyük, jöhetnek a vendégek.. Érdemes hirdetni, de nem vidd túlzásba (árt a pénzednek is). Mindig legyen tartalék.. Megbízható lovak, kiváló legelő, lovaglópályák.. , terepek, túrák..! Felszerelés! Világítás, víz, abrak, széna.. lovász/ok..! Sok sikert! Mint már említettem, ne add fel!!! :)

Milyen lovam legyen?

(Szofi, 2011.03.27 11:28)

Halika!
Szeretnék lovat. A szüleim megengedték, de nem tudom, hol keressek. Az őseim pedig nem lovas emberek. Lovagolni tudok és felkészültem a lovam fogadására. Alaposan átgondoltuk a költségeket és tudunk venni. De milyet? Ebben kérem segítségedet, Bíbortűz! Előre is köszike!
Halló!

Re: Milyen lovam legyen?

(Bíbortűz, 2013.11.12 15:23)

Szia! :) Örülök, hogy egy fajtársam gazdája lehetsz! :) Ha honlapokon nézegetsz, számíthatsz arra, hogy a csalás nagyon (!) gyakori!! Ezért jobb, ha egy ismerőstől, tenyészetből veszel lovat. Persze, az állatvédelem érdekében, jobb, ha nem tenyésztőnél felcseperedett lovat vásárolsz. Kérd egy biztosan (!) jól tudó, tapasztalt és megbízható lovas, vagy lovasoktató segítségét. Ugyanis, ha nem megfelelő a ló, nem csak pénzt veszítesz vele, de egy megfelelő társat illetve még az önbizalmad is csökkenhet.! Ne hozz gyors döntéseket! Ne a külső alapján ítélj! Kérd meg a ló gazdáját, hogy üljön fel rá, aztán ha szeretnéd , próbáld ki! A járóiskolát is érdemes ekkor gyakorolni, illetve a vágtát mindkét kézre! Kiskör, nagykör, átlóváltás...stb.

Ugra - bugra

(Julimuli, 2011.03.19 13:38)

Szia, Bíbortűz!♥
Imádlak! Annyira jó a történeted!!!!
A kérdésem:
A lovam, ahányszor csak ráülök, mindig ugrál/bakol! Elegem van, hogy mindig előtte futószárazni kell, hogy ne legyen buta. Csak hetente egyszer lovagolom rajta. Csak én. Miért teszi?

Re: Ugra - bugra

(Bíbortűz♥♥♥♥♥♥, 2011.03.19 14:20)

Kedves Julimuli!
Megoldás nem nagyon van. Eléggé aktív paci lehet!
Próbálj egy kicsit többször menni lovagolni! Sokkal több időt fútószárazd! Legyen kint minden nap egy kicsit a legelőn a pajtásaival, s meglátod, egyre kevesebb lesz benne a felesleges energia! Vagy ha nem megoldható, kérd a lovarda tulaját, futószárazza ő! Meglátod, idővel jobb lesz! Sok sikert!

Re: Re: Ugra - bugra

(Bíbortűz, 2013.11.12 15:17)

Szia.. Elnézést, hogy egy éve nem írtam már! Nagyon sajnálom. :( Hát a válasz többféle lehet! Az egyik, hogy mivel keveset ülsz rajta (heti egyszeri alkalom) , és futószáraznod kell előtte, ez nem jó így! A lovaknak naponta (!) szükségük lenne az átmozgatásra (ilyenkor gondolj egy 2 éves kisgyerekre.. aki ugyebár kíváncsi és fel akarja fedezni a világot stb.) Ha tudsz, hetente több időt tölts vele! Esetleg próbáld a feles bértartást (ilyenkor a lónak minimum két gazdája van, a ló ellátásával kapcsolatos költségek ketté osztódnak, illetve a ló mozgatása is. :) ) Ez azoknak praktikus, akik nem tudnak elég időt fordítani kedvencükre. Ennek ugye hátránya is van.. igaz, egy, de a ló NEM CSAK a tiéd ebben az esetben. (ha érdekel nézz utána, vagy kérdezz!) Nem tudom, hogy a ló nálatok van-e, vagy bértartásban, de ha egy barátoddal mozgatjátok kb. minden 2. nap, ez épp elegendő ahhoz, hogy ne akarjon rosszalkodni. Illetve, aki ugye nem dolgozik, ne is egyék. Persze itt az abrakra gondolok. Ha gyakran lovagolsz a hátasodon stb. akkor egy kevéske abrak elegendő reggel és este. :)
Sok sikert, ha kérdésed van, írj! ;)

Segítség

(Lola, 2011.03.13 16:24)

Szia, Bíbortűz!
Hallottam rólad. Kedves ló vagy. És biztosan te szerepelsz a Szívbarátok sorozatban, igaz? Imádom azt a történetet!
De most jöjjön a kérdésem:
Miért dob le egy sarokban mindig a lovam? Folyton ugyanott bakol és én potty...esek egy nagyot. Miért csinálja?

Köszi előre is!
Üdv: Lola

Re: Segítség

(♥Bíbortűz♥, 2011.03.19 13:39)

Kedves Lola!
Sok oka lehet, hogy mindig ugyanott bakol. Lehet, hogy ott van valamilyen tárgy, amitől fél. Meg kell neki mutatni, hogy nem kell a sarokban félni és bakolni. Igaz, a lovak akkor szoktak ugrani, amikor boldogok, de néha, attól is, hogy sok energiája van. Lehet, hogy ez egy szokás. Futószárazd előtte, lehet, az hatni fog! Ha nem, írj és segítek!

 

 


Utolsó kép


Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>