Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szívbarátok 6. rész

2011.03.07

A dudaszó megijesztette Larát. Megállt. A fekete autóból kiszállt egy dühtől vörös férfi. Magas és rövid, haja volt. Odament Larához és ezt mondta:
-Hé, kislány! Vigyázz, mert ha elütlek bajod lett volna! Legközelebb figyelj oda!
-Jó estét! Elnézést, de nem is volt világítás az autóján! Fekete a kocsija és beleolvadt az estébe! Jobb lett volna lámpát használni! Egyébként miért jött ide? Talán eltévedt?
-Nem! -ordított ijedten a férfi.- Csomagot hoztam Mr. Willbörnek!
-Aha! Tudja hol van az irodája?
-Igen! -nyomta meg erősen a szót az ember.
-Oké. Viszlát!
-Helló! -köszönt el a férfi is.

Lara kicsit furcsállta a férfit. Ideges volt és vörös a feje! Nem jó érzése támadt! Bíbortűz veszélyben volt. De az ember azt mondta, csomagot hozott a tulajnak. Inkább az útra figyelek. Nem akarok balesetet, pont a díjugrató verseny előtt 1 hónappal.

A férfi, aki majdnem elütötte Larát, bement az istállóba. Balerinához sietett és megnézte, nem tetszett neki a látvány, de muszáj volt megtennie, hiszen akkor megölték volna. Bement a lóhoz és beadott neki még egy adag gyógyszert. Jó nagyot. Balerinának kint voltak a bordái, hiszen aludni szokott, még enni sem kel fel! El fog pusztulni! És a férfi pont ezt akarta.

Lara mikor hazaért, kellemes illat fogadta. Mindenhol kakaós palacsinta illata úszott. A lány belépett a konyhába és köszönt anyjának:
-Szia, anya! Palacsintát készítesz?
-Szia, lányom! Igen, kakaósat, a kedvencedet! Gondoltam egy kimerítő nap után jó enni egy kis "anyu - féle csokispalacsintát".
-Köszi. -s megölelte Laurát, az anyja pedig viszonozta. -Kedves tőled. Bíbortű ma is kiválóan teljesített! Öröm rajta lovagolni, de sajnos Mr. Willbör nem tanított. Ki van borulva teljesen!
-Ó, szegény Willbör! Na, és mi történt?
-Balerinának óriási adag nyugtatót adott be valaki. Pontosabban az ételében volt. Azt megette, s most napokig alszik! Kint van az összes bordája, mivel szundít, így enni se tud! Az állatorvos tanácsolt, hagyják aludni, de naponta 2×10 percet sétáltassák és vigyék ki a legelőre a társaihoz.
-Jaj, ne! Pont Balerina! Willbör kedvenc lova! Csak ő maradt neki a tűz óta! Szegény! De most várnunk kell. Muszáj a ló érdekében!
-Igen!
Lara boldogan tömte szájába a kakaós palacsintát. Anyja is evett egy kicsit. Aztán anyjához szólt:
-Anyu, tanulnom kell a holnapi matek dogára! Megyek és köszönöm a vacsorát, isteni volt!
-:-) Szívesen! De tényleg tanulj!
-Oké, oké. Szia! Holnap találkozunk!
-Szia!

Másnap Lara örömmel indult az iskolába, mert elfelejtette Krisztina kalamajkáját. Hirtelen ugyanazt a dudaszót hallotta, mint tegnap, s az autó is ugyanaz volt! Ez az a férfi lehetett, aki tegnap majdnem elgyúrta Larát.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 


Utolsó kép


Archívum

Naptár
<< Október / 2019 >>