Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Misztikus lovak

2010.03.28

 

Kép

PEGAZUS: szárnyas ló, aki akkor született amikor a görög hős,Perzeusz levágta a szörnyeteg Medúza fejét.Késöbb egy korinthoszi királyfi (Bellerophontész) szelídítette meg,és együtt számos hőstettethajtottak végre. Végül Pegazus az istenek hegyére, az Olimposzra repült, és az istenek segítője lett, ő szállította Zeusz villámait.

UNIKORNIS: az unikornisok, más néven egyszervúak csodálatos teremtmények, szépségük megigézi a szerencsést, aki megpillantja őket. Színük legtöbbször ragyogó fehér, homlokuk közepéből liálló csavart szarvuknak gyógyító ereje van. Nesztelenül járnak, patájuk nem hagy semmilyen nyomot, mintha nem is a földön járnának. 

TÁLTOS PARIPA: a táltos paripák varázslatos lovak, akik többnyire valamilyen rozzant gebe alakját öltik magukra. A régi történetekben, ha valaki felfedte kilétüket, és parázzsal etette meg őket, csodás tüzes paripává változtak, akik a szélnél is sebesebben repítették el gazdájukat olyan helyekre, ahová egyszerű halandó el sem juthatott.

SLEIPNIR: nyolclábú ló, aki az északi panteon főistenének, Odinnak a hátasa volt. Sleipnir volta világ leggyorsabb lova, aki nyolc lábával egyaránt képes volt a földön és a levegőben vágtatni, ő szállította Odint az istenek világából az emberekébe.

 Kép

Sokan úgy tartják, hogy az álmoknak jelentése van. Két hátsó lábán ágoskodó lóval álmodni azt jelenti, hogy nem várt megtiszteltetésben lesz részed. Ha pedig saját lovadat látod álmodban, az sok örömöt jelent, és azt, hogy nagy szerencse ér.

                                                                          (Krúdy Gyula: Álmoskönyv)

 
 

 


Utolsó kép


Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>